Изплащат пенсиите по-късно

13:06, 03 яну 23 25 3265 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Изплащането на пенсиите през януари 2023 г. чрез пощенските станции ще започне на 9 януари (понеделник) и ще приключи на 20 януари (петък).

Според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пощенските станции изплащат пенсиите и добавките към тях в периода от 7-о до 20-о число на месеца, за който се отнасят, но когато тези дати са неработни дни, какъвто е случаят със 7.01.2023 г. (събота), изплащането започва в началото на следващия работен ден – 9 януари. То ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции, съобщиха от НОИ. 

Преводите на сумите за януарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 януари 2023 г.

Графикът за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е достъпен през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама