Откриха две тела в Пирин, едното е на изчезналия турист

09:00, 03 яну 23 25 1940 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Планинските спасители са открили мъртъв в планината изчезналия преди седмица турист Пламен Христов, съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС) – Банско, предаде БТА.  

На около 5 метра от него бе открито и второ тяло. По-късно стана ясно, че е на сърбин, който е пристигнал в Банско сам да посреща Нова година. Тръгнал е на поход в планината и е паднал по опасен улей в посока към Влахина долина, на същото място, където е паднал и Пламен. Сърбинът е оставил колата си, с австрийски номера, на паркинга на Бъндеришка поляна, предаде 24 часа. 

Двамата загинали мъже са открити в улеите на Влахина долина под връх Вихрен, каза дежурният спасител в базата в Банско. След като днес стана ясно, че вертолет „Кугар“ не може да се използва за сваляне на двете тела, повече от 20 планински спасители часове наред носиха на ръце двамата починали. Късно в понеделник вечерта приключи успешно опасната и рискова за спасителите акция. Телата са свалени до Кресна и вече са транспортирани за аутопсия. 

В нея участваха планински спасители от Банско, в района се движи и група спасители от Сандански и Разлог, посочиха от ПСС – Банско. 

Припомняме, че планинските спасители в Банско започнаха акция по издирването на 69-годишния Пламен Христов миналата седмица. По първоначални данни той се е отправил към връх Вихрен на 26 декември и оттогава мъжът бе в неизвестност. Сигналът към ПСС е подаден към 18:00 часа на 27 декември и оттогава планинските спасители издирват изчезналия мъж. Теренът, в който планинските спасители провеждаха акцията,е труднодостъпен и опасен, поради което в акцията беше включен и дрон. 

След двудневно прекъсване на издирвателната акция, в понеделник сутрин тя бе подновена. При преглеждане на кадри от мисията с дрон, облетял периметъра на предполагаемото изчезване на Христов, са били открити кадри, наподобяващи човешко тяло. Веднага спасителни екипи от Банско и Рила тръгнали към мястото, като и откриват трупа на издирвания Христов.

През изминалата седмица екип на ПСС – Банско проведе и втора акция в Пирин, след сигнал за пострадал турист. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама