Експерти: Постоянно течащият нос е нещо нормално за децата под 6-годишна възраст

15:00, 02 яну 23 25 1983 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Според д-р Мария Мехия, професор по семейна медицина в колежа Бейлър в Хюстън, симптомите на настинка при децата могат да продължат до 14 дни. „Нормално е децата да се разболяват лесно, докато имунната им система е в период на израстване”.

Повечето от заболяванията при децата са в периода между септември и април. Децата, които посещават детска градина или училище, са изложени на множество патогени, вируси и бактерии, с които развиващата се имунна система не може да се справи.

Според д-р Мехия, ако детето се чувства добре след седмица до десет дни, вероятно става въпрос за т.нар. настинка. При повтарящи се симптоми, свързани с промени в сезона, вероятно детето е алергично.

Децата, които показват признаци на вирусна инфекция, трябва да посетят лекар, особено ако проявяват симптоми като отказване на течности, затруднено или учестено дишане и повишена температура, напомня специалистът, цитирана от БТА. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама