„Сексолог без дипломатически опит“: украинската посланичка у нас обеща да покаже биографията си

14:33, 30 дек 22 25 2423 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Новоназначената посланичка на Украйна в България Олеся Илашчук обеща в „Телеграм” да публикува биографията си в официалните сайтове на правителството и на дипломатическото представителство. Тя отбелязва, че заради многото ѝ задачи въпросът с биографията ѝ не бил приоритетен.

Назначението на Илашчук беше обявено на 23 декември и предизвика множество публикации не само в Украйна, но и в България, заради съмнения, че тя не е подготвена за поста. Според украински медии тя няма опит в дипломацията, не е заемала каквито и да е държавни позиции досега, но пък е посочена като специалист по сексология и търговията с бижута.

Заради липсата на официална биография остава неясен въпросът с образованието на Илашчук - в единия от двата си вече неактивни фейсбук профила тя се представя като завършила Висшия съвет за диаманти в Антверпен. Това не е точно университет, а по-скоро заведение, което предоставя определени образователни услуги. Във втория фигурира като „клиничен психолог, системен семеен терапевт, гещалт терапевт, сексолог-консултант", пише Клуб Z

Според публикации в украински издания Олеся Илашчук се е занимавала и с търговия на едро с компютри и софтуер. Има и твърдения, че е била замесена в корупционен скандал.

Министерството на външните работи на Украйна обаче защити назначението на Илашчук като обяви, че тя притежава диплома по международни отношения.

Всеки украинец или украинка разбират, че е нужно да се се върши конкретна работа, а не да се занимаваме с пиар”, пише Илашчук, цитирана от сайта „Гордон". И допълва, че се е занимавала с решаването на въпроси, свързани с отбраната и от хуманитарно значение.

„За пръв път от дълго време ние получихме и продължаваме да получаваме реална помощ от нашите партньори в България", пише новата посланичка. После добавя, че Украйна сега получава и военна помощ от страната ни.

Дали за нашите войници е важна моята биография точно днес? Или за хората, които са загубили своя дом и се нуждаят от незабавна помощ? Разбира се, че не", заявява Илащук.

Тя се обръща към журналистите, които изразяват съмнения за нейната компетентност и пишат статии без доказателства, обяснявайки, че „работят за врага”.

Подготовката и работните умения на новата украинска посланичка станаха повод за множество публикации и негативни коментари, не само в медиите, но и в социалните мрежи. Мнозина припомниха нейни „обучения” и видеоклипове в YouTube, включително по „експертно сексуално майсторство” и техника за напреднали по „орално-мануални ласки".

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:29, 08 яну 23

Боклук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама