Служебният премиер: В непрестанен контакт сме с Христо Грозев

14:47, 29 дек 22 25 1658 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Българската държава чрез своите институции е в непрестанен контакт с журналиста Христо Грозев, много преди информацията за неговото издирване от страна на Руската федерация да се превърне в гореща новинарска тема. Това заяви в началото на правителственото заседание служебният премиер Гълъб Донев.

Действията за оказване на съдействие от страна на българското правителство не са реакция на натиск, както твърдят някои. Посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова е извикана в МВнР за обяснение по случая", допълни Донев.

„Страхуват се“: Русия обяви за издирване български разследващ журналист

По думите му България не е била информирана по официален път от руската страна за повдигнатите срещу Грозев обвинения.

За нас този акт е неприемлив, той представлява посегателство срещу свободата на словото и опит за сплашване на български гражданин. Затова правителството чрез МВнР ще изрази официален протест срещу обявяването за издирване на българския гражданин Христо Грозев и ще настоява за пълна информация относно основанията за това решение. Добре е да не забравяме, че в интерес на сигурността на г-н Грозев е действията за неговата защита да не се представят декларативно в новинарските емисии", допълни Донев, цитиран от БНТ. 

Работим в медийна среда, която не създава усложливо привлекателен образ на служебното правителство. Причината за това е само една - зачитаме принципите на журналистическата професия, която е призвана да е коректив на всяка власт. Има един показател за работата на служебното правителство, който е отличителен. И той е уважението, с което се отнасяме към всеки един журналист", каза още служебният премиер.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама