Педиатрията в София получи нова детска линейка

11:08, 29 дек 22 / София 25 2726 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Инициативата „Капачки за бъдеще” дари линейка на Специализираната болница за активно лечение на детски болести „Проф. Иван Митев” в София.

Линейката е крайно необходима, тъй като досегашната, която лечебното заведение е използвала, е стара и вече не функционира, обясни директорът на болницата д-р Благомир Здравков.

„За нас е изключително важна, тъй като с тази линейка целта ни е да превозваме тежко болни новородени деца и деца на по-голяма възраст. Към момента ние разполагаме със стандартна линейка за спешна помощ, която не е особено удачна - особено за новородени. Преди да бъда директор на болницата нямаше дори и такава, децата трябваше да бъдат транспортирани с леки коли, което е крайно неприемливо”.

Дарената детска линейка струва 17 хил. лева, обясни Лазар Радков от инициативата „Капачки за бъдеще”.

„Нашата цел на „Капачки за бъдеще" е да помага, да спасява човешки животи, да помага на бебенцата. Всъщност разбрахме преди няколко месеца, че реално болницата опитва да осигури линейка за транспорт, но не успява. Имат някаква линейка, която явно не успява да им върши достатъчно добра работа. Говорихме с лекарите тук. Появи се възможност. Осигуряваме линейка, която ще може да има свърши работа за някакъв период от време, докато евентуално институциите или ние не осигурим някаква друга по-модерна линейка”.

СБАЛ „Проф.Иван Митев” имат готовност да оборудват линейката с реанимационна техника, кувьоз и носилка, предаде БНР. 

Това е четвъртата поред линейка, която инициативата „Капачки за бъдеще” даряват. Досега такива са получили лечебници в Пловдив, Плевен и Русе.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Manolov 07:59, 12 яну 23

бърза и надеждна оферта за безплатен заем за всички
За всички ваши нужди от финансиране за реализирането на вашите различни проекти, нашата международна финансова институция е специализирана в международни заемни споразумения за инвестиции във всички сектори на дейност, както и лични финансови нужди.
Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро, нетният лихвен процент е 2% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл.
имейл: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама