Стрелба в Париж, има загинали и ранени

17:10, 23 дек 22 / Свят 25 2323 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Въоръжен мъж откри днес огън в кюрдски културен център и в намиращо се наблизо кюрдско кафене в центъра на Париж и уби трима души. Още трима души бяха ранени, съобщи „Ройтерс", позовавайки се на прокурорката на Париж Лор Бекюо. Според нея няма данни за терористичен мотив за нападението и се проверява дали има възможен расистки мотив.

Нападението бе извършено на улица „Ангиан" и предизвика паника в района, пълен с малки магазини и с кафенета в оживения централен 10-ти район. Властите съобщиха, че са арестували нападателя -  69-годишен мъж и че инцидентът вече е приключил. От прокуратурата на Париж заявиха, че задържаният вече е бил известен на властите.

Случилото се е „ужасна драма", каза пред репортери кметът на района Александра Кордебар. Двама от ранените са получили животозастрашаващи травми, съобщи тя. Кордебар допълни, че нападателят е пенсионер, бивш служител на националната железопътна компания. 

Вестник „Паризиен“ информира, че задържаният преди е извършил два опита за убийство. Той излязъл от затвора само преди две седмици. Според прокуратурата заподозреният стрелец е бил задържан преди година за нападение със сабя срещу мигрантски лагер в Париж и е разследван за престъпление на расова основа. Телевизия Бе Еф Ем съобщи, че заподозреният е френски гражданин. 

Центърът „Ахмед Кая“, който бе атакуван днес в Париж, е кръстен на известен певец и е организация с нестопанска цел, работеща за интеграцията на кюрдското население в столичния регион Ил дьо Франс, пише БТА. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама