За доброто, вярата и справедливостта: Гешев с видеообръщение за Коледа

12:45, 23 дек 22 / Политика 25 2548 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В нетипичен за магистрат стил главният прокурор Иван Гешев засне видеообръщение с Коледно приветствие. В него се обръща към „прокурори, следователи и служители на Прокуратурата“ с благодарност за тяхната „всеотдайност и силна вяра, че всеки един от вас, по християнски, е допринесъл с усилията си за едно по-добро и справедливо общество“.

„Ние работим само с факти и доказателства, а за това са необходими постоянство, време и усилия. Усилията и на останалите власти, в лицето на Народното събрание и правителството. Казано е още в Библията, че „дето няма закон, няма и престъпление“. Въпреки всичко, търсенето на справедливост остава нашата най-важна цел“.

Главният прокурор посочва, че „справедливото невинаги е популярно, а популярното невинаги е справедливо“. „Но всички ние сме призвани по силата на морала и на закона да съблюдаваме и търсим справедливостта. И това е най- висшата християнска ценност“.

Да посрещнем Коледа с тиха радост и благодарност

„За мен Коледа е не само семеен празник, в който се събираме от близо и далеч и споделяме своята болка и радост. В съвременния свят, преситени от празничния шум и веселие, все по-малко се замисляме за смисъла на този празник. Нека го посрещнем с тиха радост и благодарност! Защото раждането на Христос идва да ознаменува раждането на едно ново начало, нов живот, но не само на плът, но и по дух. Нека в тези съкровени мигове на тайнство всеки от нас обърне поглед към себе си! Нека се доверим на ума си, за да познаем силата си! Нека запазим желанието, за да следваме целите си! Нека помним постъпките си, за да ги надграждаме! Защото Бог се ражда, за да върне човека отново при Себе си! Да се радваме и да празнуваме това единение на духа със силна вяра в доброто, справедливостта и свободата!“, казва още главният прокурор.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама