Пожарникари носиха на ръце ранен мъж 4 км, за да го спасят

09:58, 22 дек 22 25 2310 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Огнеборци от противопожарната служба в град Рила спасили живота на ранен при инцидент мъж, като го носили 4 километра на ръце през труден терен, разказа за БНР началникът на звеното Стефан Тахтаджийски.

Повиканата на тел 112 линейка не е могла да стигне до отдалеченото и без нормален път село.

Бил подаден сигнал за тежко пострадал 58-годишен мъж с тежка травма в с. Цървище, община Кочериново. Екипът на Спешен център - Рила тръгнал веднага на обявения адрес, но линейката стигнала до средата на пътя и не могла да продължи поради стръмното и неасфалтирано трасе.

Животът на 58-годишния Георги Шушков висял на косъм. Тогава дежурният лекар в Спешен център, който бил в линейката - д-р Мирослав Корчев - се принудил да търси съдействие на огнеборците в Рила.

Началникът на проитвопожарната служба Стефан Тахтаджийски разказа: „Колегите го свалиха с носилка! Пренесоха го до линейката. Доста са го носили”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама