Отстъпка от 25 ст. за горивата ще има и след Нова година

09:31, 22 дек 22 25 9145 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мярката за купуване на гориво с 25 стотинки отстъпка за всички физически лица ще продължи да действа и след Нова година. Това обяви в ефира на bTV служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Той нееднократно е казвал, че мярката трябва да бъде прекратена, защото не е социално справедлива. В предаването „Защо, господин министър?“ дори я нарече „лобистка“.

Разликата е, че тя вече ще се финансира от свъхпечалбата на „Лукойл“, а не от държавния бюджет, уточни министърът. Той напомни, че „Лукойл“ внесе вече 90 млн. лв. авансов данък.

Работим в бъдеще тази мярка да е насочена към най-уязвимите групи – хората с по-ниски доходи, и към мерки за компенсации за обществен транспорт, но те още не са изработени, уточни Стоянов.

По думите му те поетпано ще се въвеждат от края на януари. Идеята е да са насочени към хора с доходи до 1000 лв. Те вероятно ще получават документ от общината и ще избират от пакета от мерки, сред които ще са пътуване с намаление с обещствения транспрот и БДЖ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Злати 09:47, 26 дек 22

Топтъпанарски сайт,никаква отстъпка няма да има за тези мърши.

2 Анонимен 08:07, 29 дек 22

Стига лъжи ,държавата взима акциз 1лев литър и 20% ДДС от гражданите НР България , по справедливо акциза да плащат търговците горивата и ето 1 лев гориво по евтино. Какви помощи какви 25 ст . Какви свръх печалбите може увеличение цената и всичко на гърба на потребителите Всичко трябва да се определя на ЛИТЪР !!!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама