Италиански полицаи летят с ламборгини, за да доставят два бъбрека за трансплантация

19:40, 21 дек 22 / Свят 25 2098 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Полицаи прекосиха част от Италия с ламборгини, за да доставят два бъбрека на пациенти, чакащи за трансплантация, съобщи АФП.

Пътувам по магистралата, за да доставя най-добрия коледен подарък - живота. Благодарение на специалния Дядо Коледа от националната полиция двама души получиха бъбрек“, пише на страницата на италианската полиция във Facebook.

На снимките се вижда как полицай и охрана поставят синя медицинска хладилна чанта с двата органа в багажника на колата.

Полицаите тръгват от Падуа (североизточна част на страната) и доставят единия бъбрек в болницата в Модена, на 170 км, след което се отправят към Рим, на повече от 400 км, за да доставят втория, пише БТА. 

Италианската пътна полиция разполага с два автомобила „Ламборгини Хуракан“, които са с мощност повече от 600 конски сили и максимална скорост 325 км/ч. Те се използват за пресичане на превозни средства на нарушители, но и за други спешни задачи, като например транспортиране на органи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама