Полицията прекрати шампионския парад в Аржентина

09:50, 21 дек 22 / Спорт 25 2363 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Световните шампиони от Аржентина бяха принудени да прекратят шампионския си парад с открит автобус около Буенос Айрес поради масивните тълпи, като вместо това заложиха на обиколка с хеликоптер в столицата, разкриха от президентството на южноамериканската страна.

Световните шампиони летят над маршрута на парада с хеликоптери, защото беше невъзможно да продължим по земя поради експлозията от наслада“, каза говорителят на президента Габриела Черути в Туитър. Бусът се движел бавно сред планирания 30-километров маршрут по посока центъра на столицата поради огромния брой аржентинци, които се наредили по улиците, за да отпразнуват триумфа на любимците си над Франция във финала на Мондиала. Милиони хора се събирали от рано на различни пунктове от парада, за да видят отблизо своите герои, предаде БГНЕС. 

Най-голямото струпване бе на емблематичния Обелиск в центъра на Буенос Айрес, който от десетилетия насам е епицентърът на спортните празненства. Клаудио Тапия, президент на Аржентинската футболна асоциация (АФА), обвини полицията за решението да прекратят преждевременно планираната обиколка с автобус. „Те не ни позволяват да отидем и да поздравим всички хора на Обелиска. Същите охранителни агенции, които ни ескортираха, не ни разрешават да продължим. Хиляди извинения от името на всички шампиони. Това е жалко“, написа той в Туитър.

Между 5-6 млн. души се събрали за парада, разкри източник на правителството. Телевизионни кадри показаха как един мъж се опитал да скочи от мост върху автобуса на играчите, но пропуснал и паднал върху тълпа от хора. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама