Загинали и ранени при взрив на газопровод, свързващ Русия и Украйна

16:59, 20 дек 22 / Свят 25 1022 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Трима души загинаха, а един е ранен при взрив на газопровода „Уренгой-Помари-Ужгород“, свързващ Русия и Украйна, съобщиха световните агенции.

Регионалното министерство на извънредните ситуации в руската Чувашка република, където е станал инцидентът, съобщи, че във ведомството е постъпил сигнал за пожар по газопровода, възникнал при взрива, предаде bTV.

По данни на министерството става дума за подземен газопровод, от който е изтекъл газ, който след това се е възпламенил. Произшествието е станало при извършване на планов ремонт.

Пожарът е потушен, допълват властите. Подаването на газ по този участък на тръбопровода е спряно.

Газопроводът, по който се пренася газ от руската част на Арктика за Европа, е строен през 80-те години. Той влиза в Украйна през газозмервателна станция Суджа - трасе, което в момента е основното за доставките на руски газ за Европа, отбелязва „Ройтерс“.

Руската компания „Газпром“ засега не е отговорила на запитванията на „Ройтерс“ за коментар.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама