Денков предлага „програмна декларация“: ако няма подкрепа, връща мандата

16:19, 20 дек 22 / Политика 25 2106 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Разработване на „програмна декларация“ с всички партии в Народното събрание. Това предлага кандидат-премиерът на „Продължаваме промяната“ Николай Денков.

„Нека използваме почивните дни до Нова година, за да заложим приоритети и задачи в график, който да е интензивен и реалистичен“, отбеляза той, цитиран от „Клуб Z“.

Целта е на 3 януари ПП заедно с всички „заинтересовани от процеса“ партии да изчистят крайния текст на приоритети и задачи за кабинет с втория мандат, който по Конституция отива в партията на Петков и Василев. „Да го оформим като програмна декларация с очакванията на 5 януари тя да бъде включена за гласуване в пленарна зала. Ако не получи подкрепа, това значи, че ще върнем мандата. Ако получи подкрепа, стои въпросът как би трябвало да изглежда кабинет и състав“, отбеляза Денков.

Днес съпредседателят на ПП Кирил Петков отбеляза в ефира на bTV, че Денков има свободата сам да си избира министрите. И че като учен и преподавател е диалогичен и умее да убеждава. За момента обаче не е налице нужната подкрепа за кабинет с втория мандат, който президентът заяви, че ще връчи след празниците.

Има протегната ръка, да се отнесем отговорно

Съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов определи подхода на „Продължаваме промяната“ като отговорно и сериозно отношение. „Ние изначално смятахме, че с втория мандат е сериозната възможност да има правителство. Надявам се останалите политически сили да подходят отговорно към този процес“, каза Иванов, цитиран от „Дневник“.

Той уточни, че не е разговаряно за участие на кадри на ДБ в проектоправителство на акад. Денков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:12, 20 дек 22

Браво на проф. Денков, обаче докато не изчистим от залата миризливата Десислава Атанасова, лекето Делян Добрев, дървения философ Дончев, който ни ограби с 2 милиарда за електронно управление, Теменужка Петкова, която скри картата за газопровода, както и главният мафиот Борисов, цялото ДПС, цялото наци Възраждане и Нинова, няма как да се получи .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама