Отново агресия в училище: Набиха момиче заради 40 лева, взети назаем

11:30, 19 дек 22 25 1989 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Отново агресия между ученици. Видеоклип, на който се вижда как няколко момичета нападат вербално и физически своя съученичка беше разпространен за кратко в социалните мрежи. Видеото няма да бъде показано от етични съображения. 

Всички шест участнички във видеото учат в СУ „Гео Милев“ в Раднево. Полицията е образувала проверка по случая и резултатите от нея ще бъдат изпратени на прокуратурата. Социалните служби също работят.

Бяхме сигнализирани от майката на детето, което е бито. Веднага е започната работа по координационния механизъм, както се работи при случаите на насилие. Свикан е мултидисциплинарният екип“, обясни началникът на отдел „Закрила на детето“ Снежана Делчева пред bTV и допълни, че ще работят с всички деца.

Във видеото се вижда как две момичета на 14 и 15 г. заплашват друго 15-годишно момиче и му удрят шамари неведнъж. С тях ще работят специалисти педагози и психолози.

Снежана Делчева допълни, че ще има предписания за родителите, децата ще бъдат наблюдавани с изготвяне на планове на действие.

Майката на битото момиче Валерия Иванова разказва, че дъщеря й не е казала за случката. В семейството са разбрали от брата на майката, който е видял клипа в интернет. „Видяхме видеоклипа и на другия ден отидохме в полицията с видеоклипа и така. Постоянно са я тормозили и накрая са я набили“. 

Детето е много трудно. Винаги е имала проблеми с идването на училище, ниско мотивирана, нисък родителски контрол. Демонстрираше се, че те бяха приятелки с момичето, което е бито. Явно има някакви техни проблеми – финансови или от личен характер. Битото дете е вземало пари назаем, не е успявало да ги върне“, заяви Таня Даскалова, която е класен ръководител на едно от момичетата, което е агресор в клипа.

По думите ѝ става въпрос за 40 лв.

„Не мога да кажа дали има употреба на психоактивни вещества в тази компания. Но определено имаше конфликт между тях, опитвали сме се да го разрешим с помощта на класните ръководители многократно“, заяви училищният психолог Златка Колева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама