Най-големият цилиндричен аквариум в света се пръсна и разруши хотел в Берлин

11:25, 16 дек 22 / Свят 25 2755 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-големият цилиндричен аквариум в света, издигащ се на 16 метра в берлински хотел, се пръсна на парчета рано тази сутрин. Стотици тоновете вода разрушиха фоайето, изкъртиха врати и витрини на входа, заляха три подземни етажа и наводниха един от централните булеварди на града, предаде „Дойче Веле“.

На място са стотина пожарникари и по първоначални съобщения двама души са пострадали от счупени стъкла. Сградата е практически негодна за настаняване на хора и около 350 гости трябва да бъдат евакуирани, пише „Дневник“.

Dom Aquarée се намира в хотел „Радисън“ (Radisson Collection Hotel), пред който гледката от улица „Карл Либкнехт“ е като след бомбена експлозия на приземния етаж.

Аквариумът е пълен с около 1 милион литра солена вода, което са хиляда куб.м с тегло около хиляда тона, той е дом около 1500 риби и други обитатели. Диаметърът на съоръжението е 11.5 метра и вътре в него преминава асансьор, което прави мястото популярна атракция за туристите на германската столица.

Полицията съобщава, че малко след 5:20 ч. тази сутрин се е чуло нещо като експлозия, но водещата версия не е за покушение, а за износване на материалите. Аквариумът не е преминавал през основна профилактика и ремонт през последните години. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама