5 стилни обещания за 2023, които наистина можете да изпълните

18:30, 16 дек 22 25 2093 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Краят на една година е момент, който много от нас определят като време за размисъл, празнуване на постигнатото и поставяне на нови цели, докато създаваме пространсво, за да отворим нова глава. Независимо дали вярвате в новогодишните обещания или не, винаги е добра идея да започнете новата година с намерение и мотивация, защото това ви помага да останете отдадени на себе си и на нещата, които имат истинско значение за вас. 

И така, в духа на погледа назад към изминалата година и определянето на цели за следващата, ви предлагаме няколко идеи, които да имате на ум, докато правите първите си стилни крачки в новата година. И най-хубавото - толкова са лесни, че шансът да ги изпълните е изцяло на ваша страна! Първа стъпка, да отворите remixshop.com.

Тези резолюции нямат за цел да ви ограничат или да ви задължат да спазите всички през 2023 г. По-скоро ни показват, че осъзнатият устойчив стил изглежда различно за всеки и това е страхотно!

Обещание 1: По-малкото е повече. Ще направя одит на гардероба

Началото на новата година е идеалното време да се потопите дълбоко в гардероба си и да прегледате дрехите, които вече имате. Това ще ви помогне и да преоткриете находки, които случайно са се оказали в далечното дъно на гардероба за известно време. Когато реорганизирате, опитайте се да подредите сезонно, така че когато дойде например следващото лято, да ви се струва, че откривате чисто нови находки.

Одитът на гардероба също ще ви помогне да бъдете по-съзнателни в покупките си, защото ще имате по-ясна представа какво имате и какво все още може да искате да добавите към гардероба си. Ето няколко въпроса, които ще ви помогнат да определите кои находки да запазите и с кои е време да се разделите:

  1. От колко време притежавате дрехата и в какво състояние е?
  2. Става ли ви?
  3. Чувствате ли се комфортно в нея?
  4. Колко често я носите?
  5. Вписва ли се в личния ви стил?

Ако пазарувате по-малко нови дрехи, като давате приоритет на secondhand находките, както и поправяне и креативност към това, което вече имате, избирате да спестявате и да инвестирате в модни марки, които са по-качествени и устойчиви. Не звучи зле, нали?

Обещание 2: Предизвиквам се: Без нови-нови дрехи

Предизвикайте себе си да не купувате нищо ново за определен период от време. Някои хора го правят за една година, но може да бъде и по-кратко - колкото е комфортно за вашия начин на живот. Когато излезете от безкрайния цикъл на консумация на бърза мода, можете да направите крачка назад (а защо не и напред) и да изградите нова връзка с модата, като станете креативни с това, което вече имате, и спестите време и пари!

За да добавите свежи елементи към гардероба си по устойчив и позитивен начин - пазарувайте втора употреба. Купуването на дрехи втора употреба, вместо на нови, удължава живота на дрехата и я предпазва от изхвърляне, което е важен аспект на кръговата мода.

Ако пазаруването на дрехи втора употреба ви звучи сложно, времеемко и изискващо голяма доза търпение, може би си представяте безкраен тур из магазини с дух на хале, купища дрехи и никаква идея откъде да започнете. Спокойно, има много по-лесен начин! Пазарувайте и продавайте качествени дрехи, обувки и аксесоари онлайн с remixshop.com. Изборът е огромен - близо милион находки и над 15 000 добавени артикули всеки ден от хиляди марки - бюджетни, ежедневни и дори луксозни, като всичко това е подредено в удобни категории и ви очаква с огромни отстъпки и разнообразни оферти. С филтрите пък можете за секунди да откриете точно това, което търсите, от тениски, до якета, от бански до зимни ски панталони.

Така изживяването от пазаруването secondhand е точно толкова лесно, удобно и интуитивно, колкото в магазин или сайт за нови дрехи, но още по-добро, защото печелим спокойна съвест и гордост от това, че се грижим за стила си, бюджета си и за природата.

Обещание 3: Ще открия гордостта на повторения аутфит

Знаете какво казват: най-добрият начин да удължим живота на дрехите е да продължим да ги носим. Предизвикайте себе си да бъдете креативни и да правите нови комбинации, като използвате дрехи, които вече притежавате. Така ще можете освен да сте горди със себе си, да опознаете и развиете личния си стил още по-добре.

Независимо от това, което социалните медии опитват да ни накарат да повярваме, в повтарянето на един аутфит има толкова много щастие! Нормализирането на това да носим една комбинация повече пъти е от огромно значение за промяната на начина ни на мислене и справянето с вечното напрежение, че винаги трябва да носим нещо ново. Така че повторете тоалетите, които ви карат да се чувствате щастливи и себе си и ги носете с гордост. Това не означава, че трябва да носите един и същ аутфит всеки ден, но може би можете да си поиграете с различни аксесоари, различни начини на съчетаване и изобщо - със своята фантазия. Повярвайте в себе си - веднъж вече се проявили като топ стилистът, който е избрал и комбинирал всички тези дрехи, които красят закачалките у дома.

Обещание 4: Ще се науча да се грижа за дрехите си

Идеята да повтаряме аутфити, да носим дрехите по-дълго, да им даваме нов живот, когато спрат да ни носят радост, са все страхотни неща, но как да го направим, ако дрехите ни се разпадат след 5 обличания? Правилната грижа за вашите дрехи ще ги направи по-дълготрайни, което е голяма победа!

На първо място - да си признаем, че не сме специалисти по всичко и егото ни може да понесе факта, че за да знаем как да изперем, изсушим и изгладим дадена дреха, най-умно е да прочетем насоките на етикета - те не са там случайно.

Дори и с правилната грижа, дрехите понякога се повреждат. Но това не означава, че на всяка цена вече няма да са годни или пък приятни за носене. Да си спомним базови умения, като това да зашием едно копче и да поправим дребен дефект, ако пък толкова не можем да се справим - зад всеки ъгъл дебне малко локално шивашко ателие, където за нула време ще вдъхне нов живот на любимата дреха.  За по-смелите има дори повече възможности - кой е казал, че поправката трябва да е незабележима? Защо пък да не превърнем старата любима дреха, чанта или обувка в чисто нов смел fashion statement? Всичко е въпрос на фантазия!

Обещание 5: Моят стил няма да е за сметка на природата

Има различни посоки как да бъдем по-разумни в изборите си. От една страна - можем да избираме качествени материи и отговорни брандове. Колкото и усилия да положим за да запазим некачествена дреха в добро състояние - ще ударим на камък. За съжаление fast fashion брандовете често използват материали, които издържат само няколко носения и са негодни за рециклиране. Обличаме ги веднъж и сме щастливи, след 2-3 изпирания те изглеждат или се усещат ужасно и ги изхвърляме, а съвестта ни страда колко безотговорни сме и към природата, и към собствения си бюджет. Кой би искал това? Ние (и Вашето щастливо Аз, версия 2023) - Не. Вместо това избираме внимателно марките, на които се доверяваме, винаги проверяваме състава на дрехите и мислим за повторната употреба на първо място.

И все пак - рано или късно идва моментът за раздяла с всяка дреха, аксесоар или любим чифт обувки. Тук е най-важно да запомним - за нищо на света не изхвърляме старите си дрехи в общия контейнер на улицата. Текстилът е сред най-големите замърсители и милиони дрехи ежедневно се озовават на бунищата или биват изгаряни - излишно е да споменаваме колко вредно е това за природата и за самите нас. Вместо това, направете разумния избор - продайте, подарете или дарете старите си дрехи, а тези, които не са годни за това - рециклирайте. Всичко това звучи като чудесно намерение, но сложно? Не е. С услугата „Продайте на Remix” можете бързо и лесно да продадете любими дрехи, които вече не носите - взимате оферта на сайта, изпращате ни ги и моментално получавате сумата за одобрените артикули. Ако дрехите ви са в достатъчно добро състояние, за да ги подарите на приятел - значи са достатъчно добри и за продажба. Ако все пак някоя дреха не е одобрена за продажба от екипите за контрол на качеството на Remix, можем да ви я върнем, а ако не изберете услугата „Връщане”, ние поемаме отговорност да се погрижим дрехите да бъдат предадени на фабрики за рециклиране на текстил. Така съвестта ви ще е чиста, а и ще заредите бюджета си за още устойчива мода и топ находки.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама