Борис Бекер бе освободен от затвора и депортиран в Германия

16:47, 15 дек 22 / Спорт 25 2253 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Борис Бекер бе освободен от затвор във Великобритания и депортиран в родината си Германия, предаде Би Би Си.

55-годишното величие прекара осем месеца зад решетките и в първия възможен момент, предвиден от законодателството, се възползва от депортация в замяна на останалото от присъдата, пише „Kлуб Z“

През април бившят тенисист бе осъден на 2,5 г. ефективно заради това, че укрил доходи от 2,5 милиона паунда след обявен банкрут. Той бе обявен в неплатежоспособност през юни 2017 г., след като не успя да покрие вноска от около 4 милиона евро за имот в Майорка. Делото срещу него започна в началото на тази година, като Бекер отхвърли всички обвинения във връзка със съдебното производство в Лондон, заявявайки, че е сътрудничил в процедурата по несъстоятелност и е разчитал на своите съветници. Преди това Бекер е бил осъждан за укриване на данъци Германия през 2002 година, за което получава условна присъда.

Бившият тенисист спечели първия си финал на „Уимбълдън“ през 1985 г. на 17 години, като стана най-младият и първият непоставен играч, който спечели титлата на сингъл при мъжете. След това той спечели още два трофея на Откритото първенство на Великобритания. В кариерата си, прекратена през 1999 г., „Бум-бум Бекер“ спечели общо шест титли от Големия шлем. След това работеше като анализатор - включително за Би Би Си, и бе треньор на Новак Джокович.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама