Тайландска принцеса изпадна в сърдечна криза

14:25, 15 дек 22 / Свят 25 1264 Шрифт:
Автор: Георги Павлов

Най-голямата дъщеря на тайландския крал е изпаднала в сърдечна криза тази сряда вечер, предадоха BBC.

Принцеса Байракитиябха, най-голямата дъщеря на крал Ваджиралонгкорн, припаднала, докато тренирала кучетата си североизточно от Банкок, съобщиха от двореца.

44-годишната жена е откарана в близката болница, а след това е транспортирана с хеликоптер до Банкок, където бива лекувана.

Дворецът определи състоянието ѝ снощи като "стабилно до известна степен" предаде BBC.

"Медицинските бюлетини от кралския дворец в Тайланд обикновено са неясни и загадъчни и от единственото изявление, публикувано за принцеса Байракитиябха, е трудно да се прецени колко сериозно е състоянието ѝ.", казва Джонатан Хед от BBC в Банкок

В изявлението не се казва нищо за здравословното ѝ състояние за момента.

Бившата посланичка на Тайланд в Австрия е дъщеря на първата съпруга на краля принцеса Соамсавали и е негово най-голямо дете. Част е от най-близкото обкръжение на баща си, откакто той наследи крал Бхумибол през 2016 г., и е назначена за старши офицер в личната гвардия на краля.

Тъй като е едно от трите деца на краля,имащи официални титли, тя има право да се кандидатира за престола съгласно дворцовия закон за наследството от 1924 г.

Принцесата притежава няколко следдипломни степени по право от два американски университета и е широко смятана за най-подходящ наследник. Въпреки че Крал Ваджиралонгкорн все още не е посочил такъв.

Особено активна е в защита на жените затворници, чиято популация в Тайланд е една от най-големите в света. Принцесата отдавна се застъпва за нуждата от наказателна реформа в Тайланд.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама