„Топлофикация“: Близо 55% от софиянци ще получат сметки до 100 лева

12:08, 15 дек 22 / София 25 2079 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Тази година се радвахме на дълга и топла есен, което позволи отоплителният сезон да започне с 28 дни по-късно в сравнение с 2021 г. Тенденцията за по-топло време продължи и през ноември, което допринесе за 21% намаление на доставената топлинна енергия спрямо ноември миналата година, съобщиха от „Топлофикация София“.

По данни на НИМХ, отчетената средно месечната температура за ноември тази година е 8.1 градуса, спрямо 6,8 градуса през 2021 г., т.е. през 2022 г. тя е била с 1,3 градуса по-висока.

Въпреки по-благоприятните метеорологични фактори, от „Топлофикация“ припомнят, че цената на топлинната енергия беше повишена от 1 юли с решение на КЕВР с 40% спрямо миналия отоплителен сезон. Това увеличение се компенсира частично от намаленото ДДС на 9%, но все пак то оказва влияние върху месечните сметки.

Анализът показва, че близо 55% от битовите потребители ще получат фактура за ноември на стойност до 100 лв. За почти 21% от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв., а за 2,9% сметките са на стойност над 300 лв. 

Ноемврийските фактури са достъпни онлайн на toplo.bg, в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти. 

В предстоящите празнични дни е важно да управлявате разумно своето потребление, обръщат внимание от  „Топлофикация София“. За постигане на по-висока ефективност и оптимизиране на разходите, без да се нарушава топлинния комфорт в домовете, експертите на „Топлофикация“ припомнят препоръките за разумно управление на топлоенергията. Полезни съвети може да разгледат в Youtube канала на дружеството

Подробна информация за индивидуалното потребление абонатите могат да видят на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон. Актуална информация за произведената топлинна енергия се публикува ежемесечно и на страницата на дружеството.

За допълнителна информация и при възникнали въпроси можете да посетите страницата във Facebook, както и да се обадите на телефон 0 700 11 111.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама