„Ще се явя в прокуратурата, когато Борисов каже откъде са кюлчетата и пачките“

11:31, 15 дек 22 / Политика 25 2478 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата и пачките с евро и свързано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия и с международна схема за пране на пари, както написа испанската полиция. Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

По-рано прокуратурата заплаши да разпита принудително бившия министър на вътрешните работи по делото за парите за строителството на магистрала „Хемус“. От държавното обвинение съобщиха, че на 2 декември призовкар при Софийската градска прокуратура е направил опит да връчи призовка на Бойко Рашков, но той „категорично“ отказал да я получи.

От прокуратурата напомнят, че даването на сведения по висящо дело е законово задължение, като при неявяването на призованите лица без уважителни причини може да се разпореди принудителното им довеждане. Посочено е още, че неизпълнилият разпореждането на прокурор се наказва с глоба от 50 до 2000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.

Прокуратурата пак вика Бойко Рашков на разпит за „Хемус“

Държавното обвинение отново иска от Рашков да разкаже известната му информация относно договарянето и изграждането на магистрала „Хемус“, след като в телевизионно интервю обяви, че има доказателства за „огромни финансови ресурси, които са изтекли от строежа на магистрала „Хемус“ към приближени към ГЕРБ фирми“. 

Държавното обвинение твърди, че подобна информация до този момент не е била докладвана от ГДБОП-МВР по делото „Хемус“, нито е била докладвана от ГДБОП-МВР по проверката, възложена във връзка с договарянето и изграждането на лотове 7, 8 и 9 на магистрала „Хемус“. Бойко Рашков обаче твърди обратното. По думите му той няма какво повече да каже на прокуратурата по случая, заради което няма да отиде на разпит, пише Mediapool. 

„Не мисля, че прокуратурата може да злоупотребява с правомощията си, като привиква политици по един и същ въпрос“, коментира преди време Рашков. Тогава той призова държавното обвинение да спре да припява на ГЕРБ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама