Експлозии в Киев, свалени са дронове иранско производство

10:37, 14 дек 22 25 1946 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Експлозии са били чути днес в централен квартал на украинската столица, съобщи кметът на Киев Виталий Кличко след предполагаема атака с дронове, предаде АФП.

Експлозии в Шевченкивски район на столицата. Службите за спешна помощ се отзовават“, написа Кличко в социалните медии. Той съобщи още, че противовъздушната отбрана е свалила 10 дрона, иранско производство, над Киев и в съседство.

Две административни сгради са пострадали при атаката, съобщиха още от градската администрация. Все още няма информация за потенциални жертви или пострадали.

В Киев продължава въздушната тревога, обявена по-рано днес, и гражданите трябва да останат в укритията, се казва в съобщението, цитирано от БНР. 

Обещания за милиард 

Във Вашингтон планират да одобрят изпращането на Украйна на батарея от системите за противоракетна отбрана „Пейтриът“, твърдят източници на Асошиейтед прес. Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж е призовал Запада да помогне на страната му с по-усъвършенствани оръжия. 

Участниците в международната донорска конференция в Париж обещаха на Киев малко над един милиард евро. Подкрепата за възстановяване на енергийната мрежа възлиза на 415 милиона. Украйна се нуждае от 50 милиона енергоспестяващи крушки, каза президентът Зеленски. 

Петима руснаци са заплашени от 30 години затвор в Съединените щати за незаконно купуване на електроника в арушение на американските санкции, съобщава ТАСС. 

Според министерството на правосъдието във Вашингтон заподозрените седем души – петима руснаци и двама американци - са се опитали да получат от американски фирми технологии с военно предназначение и двойна употреба за руския отбранителен сектор. За един от руснаците се подозира, че е офицер от Федералната служба за сигурност. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама