Аржентина сложи край на „хърватската мечта“ и отива на финал на Световното

09:20, 14 дек 22 / Спорт 25 2045 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Аржентина е първият финалист на Световното първенство по футбол в Катар, след като надигра Хърватия с класическото 3:0. Това ще бъде петото излизане на Аржентина на финал на мондиал. Другият финалист ще се определи от битката между Франция и Мароко.

Блестящо представяне на Лионел Меси бе в основата на класирането на Аржентина.

Меси откри резултата в 34-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Хулиан Алварес. Пет минути по-късно нападателят на Манчестър Сити удвои аванса на южноамериканците след индивидуален пробив. Блестящо изпълнение на Меси доведе до третото попадение, при което той асистира на Алварес, предаде Sportal.

Аржентина ще се опита да стане световен шампион за първи път от 1986 година, като ще спори за трофея с победителя от мача между Франция и Мароко. Финалът е в неделя, а в събота Хърватия ще се изправи срещу загубилия втория полуфинал в битка за третото място.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама