„Безвремието свърши“: МВР и прокуратурата заровиха томахавката и се прегърнаха

12:59, 13 дек 22 25 2090 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

МВР и прокуратурата се прегърнаха. Ръководството на МВР в лицето на министър Иван Демерджиев и главсека Петър Тодоров, заедно със зам.-главния прокурор и изключително приближен на Гешев - Борислав Сарафов, дадоха пресконференция.

Поводът бе акцията срещу дрогата, която тече в последните дни от 7 декември. Тя бе отчетена сбито - че вече са образувани 470 досъдебни и бързи производства, има задържани с 24 часови мерки около 580 човека. В района на училища и други учебни заведения са извършени над 3000 проверки, а само вчера в Джулюница са хванати 6 лица и над 200 кг канабис.

Акция „Бяло“: Над 400 души са обвинени и над 10 000 дози дрога са иззети

Много по-интересни обаче бяха политическите послания - не чисто наказателно-правните.Това идва, след като Иван Гешев, който повтаряше, че МВР е в насипно състояние“, в будна кома“ и пр., напоследък говори как министър Демерджиев му е много симпатичен", че „прави всичко по силите си“, а щетите, нанесени върху МВР, били от други, пише „Клуб Z“.

Така днес Демерджиев, каза, че срещу дрогата са подстигнали един много хубав резултат“ и на няколко пъти наблегна специално на съвместните усилия с прокуратурата. Радвам се, че по темата наркотици сме на едно менние, радвам се и че намираме все повече теми, по които да сме на едно мнение“, обяви вътрешният министър. Той се зарече, че работата ще продължи и извън територията на страната.

В думите си и Борислав Сарафов настоя на първо място да подчертае отличното ни сътрудничество с колегите от МВР“. Скоро той не само не е казвал такова нещо, а и не се е появявал на съвместо събитие с ведомството. Винаги съм бил на мнение, че само общите ни усилия могат да дадат резултати“, отново наблегна Сарафов. И за да няма съмнение, допълни: За съжаление, известно време имаше фактор във взаимодействието ни - този фактор даде негативни резултати“, посочи Борислав Сарафов и добави, че безвремието приключи“. Той каза да очакваме още новини от съвместната ни работа“.

Няма съмнение, че факторът“, за който говорят е бившият вътрешен мнистър Бойко Рашков. Това се потвърди и от думите на главния прокурор Иван Гешев.   

„Голям е проблемът предвид действията на предишния министър на МВР, който с това, което направи, блокира работата на МВР с прокуратурата, а ние сме скачени съдове. Като допълним и унищожаването на спецпрокуратурата, която беше най-ефективна за борба с ОПГ и връщането ни назад с метод, неефективен за нашите европейски партньори. Наркотиците зариват улиците и тровят децата ни. Сигурен съм, че с взаимодействието, което сега имаме с МВР, ще решим голяма част от проблемите, макар и да сме доста закъснели“, каза Гешев в Благоевград, цитиран от Дарик“ радио.

От страна на прокуратурата сме заровили томахавката. Това, че някой е начело на някоя институция и предпочита личния интерес пред този на народ, е въпрос на личностни особености, но резултатите от това са трагични – наркотици, убити и прегазени деца. Това е резултатът, за който прокуратурата и аз плащаме. От две години предупреждавам, че това ще се случи. С колегите от МВР ще дадем всичко, за да има справедливост за гражданите и да успокоим народа“, добави Иван Гешев. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама