Москва изпраща на фронта акордеони и балалайки

10:33, 13 дек 22 25 2081 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В Санкт Петербург руското министерството на отбраната обяви, събира музикални инструменти, които ще бъдат изпратени в зоната на военните действия в Украйна, предаде на сайта си Радио „Свободна Европа“/радио „Свобода“, позовавайки се на съобщение в социалните мрежи от администрацията на община Гагаринское.

В съобщението се казва, че музикалните инструменти са необходими на „мобилизираните и военнослужещите, изпълняващи специални задачи, за да подкрепят бойния дух, единството и вдъхновението за подвизи“. Необходими са баяни, акордеони, хармоники, китари, балалайки.

На жителите се предлага да донесат музикални инструменти във Военномедицинския музей на Министерството на отбраната, Военноисторическия музей на артилерията, техниката и свръзките или Централния военноморски музей. Инструментите се приемат безплатно, пише „Клуб Z“.

През ноември кметът на Москва Сергей Собянин предложи на московчани да организират новогодишни събития и да използват приходите за подкрепа на така наречената специална операция.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама