Демонстрация на „Възраждане” на конференция за еврото

11:25, 09 дек 22 / Политика 25 1930 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Скандал разтресе столичен мол заради конференция за приемане на еврото с участието на вицепрезидента Илияна Йотова и управителя на БНБ Димитър Радев.

Минути след началото на конференцията привърженици на партия „Възраждане” се появиха пред залата, в която се провежда конференцията „България в Еврозоната” и издигнаха плакати в знак на протест срещу приемането на еврото. На мястото се появи и лидерът Костадин Костадинов, както и всички депутати на партията.

След като охраната на събитието, както и служители на НСО, охраняващи вицепрезидента, отказаха да пуснат депутатите на „Възраждане”, почти се стигна до сблъсъци, предаде БГНЕС.

„На това частно мероприятие има служители на НСО, на полицията, на службите за сигурност и частна охрана. Само армията липсва и тя липсва по една много проста причина – че липсва армия по принцип. Това нормално ли е според вас? Питам като гражданин. Тук на входа има хора, които решават кой ще влезе и кой няма да влезе, така на принципа харесваш ми, не ми харесваш. Искаме да им кажем, че искаме референдум, защото огромното мнозинство от българите не желаят унищожаването на лева. Те изправят държавата на ръба на гражданската война”, заяви Костадин Костадинов, цитиран от БНР.

Лидерът и депутати от „Възраждане” бяха допуснати в залата за дискусии, но протестиращите не бяха и останаха отвън под охрана на полицията да изразяват позицията си срещу въвеждане на еврото.

Конференцията е съпътствана и от друга проява. Членове на КНСБ издигат през залата плакати с настояване за по високи доходи след въвеждането на европейската валута у нас.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 RobertErype 13:34, 09 дек 22

What is known about Vladislav Soloviev's biography?
https://www.theodysseyonline.com/biography-of-vladislav-soloviev-political-scientist-and-blogger/particle-1
See the link https://www.google.tg/url?q=https://www.theodysseyonline.com/biography-of-vladislav-soloviev-political-scientist-and-blogger/particle-1
The hero of this article is Vladislav Soloviev, a political scientist, analyst, blogger and economic expert. He runs telegram channels, regularly publishes content on his personal blogs and in communities on social media.
Biography of Vladislav Soloviev, political scientist and blogger cd7d0c8

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама