Украйна не вижда нищо страшно, ако Русия се разпадне

09:24, 09 дек 22 25 2172 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Дестабилизацията и дезинтеграцията на Русия в случай на поражение във войната не бива да плаши Запада, тъй като това „няма да доведе до разпадане на света“, заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба в интервю за вестник „Уолстрийт джърнъл“.

Според него Западът не трябва да мисли как да помогне на Русия да оцелее. 

„Време е да приемем факта, че Русия не може да бъде нормален член на международната общност", каза Кулеба. „Не мисля, че светът ще се разпадне, ако Русия се разпадне. Но Русия ще се разтури от собствените си граждани, както се е случило с Руската империя“, добави той.

Според украинския външен министър не всички на Запад харесват перспективата за убедителна победа на Киев, при която той ще си върне контрола не само над Луганска и Донецка област, но и над Крим. Някои смятат, че това би довело до „пълна дестабилизация на ядрената руска държава“ и „непредвидими резултати за целия свят“, пише „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама