Остава мъгливо, почти без валежи

07:30, 09 дек 22 25 1761 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Днес ще има значителна облачност, над източната половина от страната предимно висока. Преди обяд на много места в низините ще има мъгла. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, в Дунавската равнина - слаб от изток.

Сравнително топло време с максимални температури между 11° и 19°, в западната половина на Дунавската равнина малко по-ниски, в София около 13°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Преди обяд на места ще има намалена видимост. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°, температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има разкъсана висока облачност. Значителна ще е над масивите от Западна България, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°. 

През почивните дни, с преминаване на средиземноморски циклон, синоптичната обстановка в страната ще се усложни. През нощта срещу събота на отделни места в Западна и Южна България ще превали слаб дъжд, показва прогнозата на НИМХ. 

В събота ще се задържи предимно облачно. Вятърът ще е слаб, в източните райони умерен от юг и с него температурите ще се повишат още, минималните ще са предимно между 7° и 12°, а максималните от 10°-12° в Западна до 18°-20° на места в Източна България. След временно спиране, привечер от югозапад отново ще завали. 

През нощта срещу неделя валежите ще обхванат цялата страна, до сутринта в Рило-Родопската област, а в неделя на повече места в страната ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще има и гръмотевични бури. Вятърът ще остане от юг, в Източна България и районите, разположени северно от планините ще е силен и бурен. Ще е все още сравнително топло с минимални температури в по-голямата част от страната около 10° и максимални - около 15°. По-късно през деня и през нощта срещу понеделник от северозапад ще започне да нахлува студен въздух, температурите бързо и значително ще се понижат.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама