Гълъб Донев: Да не превръщаме Шенген в разменна монета за медийна слава

11:07, 07 дек 22 / Политика 25 1989 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз с една реплика, произнесена в точния момент. Да преобърнеш позиция и да замълчиш. Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на медийна слава. Това призова премиерът Гълъб Донев в началото на правителственото заседание.

Присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи в резултат на работа. Законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост очакват своя ред за обсъждане в пленарна зала. Изслушването ми по темата Шенген се ползва като сламка, за която се хваща удавникът. Във фокуса на работата на Министерския съвет ще са изслушванията на министрите”, каза той.

„Днес ще разгледаме законопроекта за изменение и допълнение на Закона срещу изпирането на пари. Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за БНБ. Това е пакет от законодателни мерки, свързани с подготовката на България за приемането ни в Еврозоната. Вчера беше подписан Меморандум за производството на евромонети в България. Ние вършим своята работа, нека и народните представители свършат своята", посочи още премиерът Донев, цитиран от БНТ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама