Българин купи луксозния дом на Епщайн в Париж за 10 млн. евро

10:04, 07 дек 22 25 2133 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Луксозният апартамент в Париж, който някога е бил собственост на покойния сексуален престъпник Джефри Епщайн, е продаден за малко над 10 млн. евро (10,4 млн. долара) на български магнат, занимаващ се с производство на пластмасови опаковки, съобщи Блумбърг.

Имотът с площ от 685 кв. м - два апартамента, обединени и пребоядисани от известния дизайнер Алберто Пинто, се намира в една от най-луксозните сгради" на авеню Фош" с гледка към Триумфалната арка от дневната ротонда, гласи вече неактивната обява, публикувана от Sotheby's. Част от постъпленията от продажбата ще бъдат изплатени за удовлетворяване на неизплатени искания от жертви на Епщайн, заяви адвокат по недвижимите имоти.

Купувачът - 57-годишният Георги Тучев е български бизнесмен, който преди три десетилетия създава семейното предприятие Gotmar, произвеждащо пластмасови опаковки за напитки, храни и козметика. Дъщерята на Тучев заяви в неотдавнашно интервю, че през 2020 г. групата е реализирала общи продажби на стойност над 120 млн. евро.

Gotmar, Тучев и дъщеря му не са отговорили на няколкото опита на Блумбърг да се свърже с тях, пише БГНЕС. 

Епщайн беше арестуван през юли 2019 г. при завръщането си в САЩ от Франция по обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Въпреки че финансистът беше намерен мъртъв в килията си в американския затвор месец по-късно, разследването на неговите помагачи продължи и включваше полицейски обиск на апартамента в Париж.

Сделката между JEP, френско дружество, притежавано от имуществото на Епщайн, и Георги Тучев е приключила на 29 юни, според нотариалния акт, видян от Блумбърг. Propriétés Parisiennes Sotheby's International Realty посредничи при сделката срещу такса от 420 000 евро. Първоначално жилището беше обявено за 11,9 млн. евро.

Продажбата на имота на номер 22, към който принадлежат още студио и малък апартамент на последния етаж на сградата, беше потвърдена от Даниел Уайнър, адвокат на съизпълнителите на наследството на Епщайн.

Разположен на втория етаж и с тавани с височина пет метра, според нотариалния акт и обявата апартаментът разполага с няколко приемни и спални, включително родителска спалня с мраморна баня, сауна и фитнес център. По време на ремонта преди близо две десетилетия Епщайн добавя стая за масаж.

Уайнър заяви, че имуществото на Епщайн е дало възможност да се изплатят повече от 121 млн. долара на 136 лица, които са го обвинили в злоупотреби. Той каза, че докато тази програма за обезщетение е приключила дейностите по обработка на исковете, всички нови искания ще бъдат разрешени с останалите активи на имението, включително приходите от продажбата на имота на авеню Фош.

Епщайн прекара десетилетия в култивиране на връзки с американския и британския елит и скандалът помете видни финансисти, предприемачи, политици и дори кралски особи, които бяха опетнени от връзките си с осъдения педофил.

Британският принц Андрю трябваше да се оттегли от публичните си задължения след катастрофално телевизионно интервю за връзките си с Епщайн. Джес Стейли внезапно се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Barclays Plc, след като британските регулаторни органи споделиха с Barclays предварителните резултати от многогодишното си разследване за това, какво е казал на борда на банката за връзката си с Епщайн. Всички те отричат да са знаели или да са участвали в неподходящо поведение с Епщайн.

Други имоти на Епщайн са обявени за продажба. Неговата къща в Манхатън, широко 50 метра варовиково имение в Горен Ийст Сайд, е обявена за продажба около година след смъртта му и през 2021 г. е купена от бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs Group Inc. Майкъл Дафи за 51 милиона долара.

Два частни карибски острова, принадлежали на Епщайн, бяха обявени за продажба по-рано тази година за 125 млн. долара. Собствеността на американските Вирджински острови - Големият Сейнт Джеймс и Малкият Сейнт Джеймс, се простира на площ от около 230 акра (93 хектара).

Адвокатът на имуществото на Епщайн обяви, че е постигнато споразумение за 105 млн. долара за уреждане на исковете за рекет на Американските Вирджински острови срещу него и контролираните от него корпоративни структури. Съгласно условията на сделката правителството на островите ще получи и половината от приходите от продажбата на Литъл Сейнт Джеймс, уединения остров, на който е живял Епщайн. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама