Пети детски литературен фестивал в София - от Мечо Пух до Джон Р. Толкин

16:20, 02 дек 22 / София 25 2910 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от 6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе.

Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“. 

Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, на Астрид Линдгрен, на Джон Р. Толкин, ще летим на крилете на оригами, ще разберем кой е Иван Милев и ще рисуваме като него, ще се учим какво е провал и успех, ще идем с мишките на опера, ще полетим в Космоса и …..Е, няма да издаваме всичко. Най-добре, грабвайте децата и идвайте, призоваха организаторите. 

Мястото е обичайното – мраморно фоайе на НДК, сред светлини, книги и илюстрации, сред приятели, автори и нови светове в картини и рими.

Поканени са дамите от „Книговище”, актрисите от „Мариета и Марионета”, невероятните импровизатори от ХаХаХА ИмПро театър, талантливата Силвия Владимирова със златните ръце, забавната и чудодейна Мария Донева, дядо Владимир Зарев, умната и възхитителна Зорница Христова, превеждащата през друмове Анжелина Пенчева, познавачката на художници Криси Тужарова, космическата пътешественичка Таня Петкова и още и още знайни и незнайни посетители.

Вече сме на пет - и можем, и обичаме да четем!

Фестивалът се реализира с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на образованието на Р България. Всички събития са с вход свободен.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама