Рапърът Кание Уест в подкрепа на Хитлер

14:20, 04 дек 22 / Свят 25 1169 Шрифт:
Автор: Георги Павлов
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В интервю тази седмица пред Алекс Джоунс в InfoWars– известния теоретик на конспирацията – рапърът Кание Уест, известен вече като Йе, призна, че всъщност симпатизира на нацистите и Хитлер. Той отбеляза, че „вижда доброто в него".

Рапърът, който наскоро бе подложен на множество критики за своите антисемитски изказвания, добави: „еврейските медии ни накараха да мислим, че Хитлер не предлага на света нищо ценно".

„Трябва да спрем непрекъснато да осъждаме нацистите. Харесвам евреите, но харесвам и нацистите. Виждам добри неща в Хитлер. Има нещо ценно във всеки човек, което той е донесъл със себе си на този свят, особено Хитлер. Той е изобретил магистралата и микрофоните", твърди Уест. Бърза справка показва, че всъщност микрофонът е изобретен от Емил Берлине през 1877 г., а Томас Едисън го патентова. Доколкото за магистралите, те съществуват от 1830-та – десетилетия преди Хитлер.

Рапърът също така отбеляза, че Барак Обама не е първият чернокож президент на САЩ, а е бил "просто още един еврейски президент". Твърденията на Уест могат да бъдат проследени до юдаистката секта Black Hebrew Israelites, формирана 60-те в САЩ. Сектата е известна с открития си анти-семитизъм към не-чернокожи евреи и отказът да ги признаят изобщо като такива. Движението е по-известно със сепаратистките си омразни виждания. 

По време на предаването Кание се съгласи с подкастъра Ник Фуентес, който заяви, че Кание е „много про-Путин и проруски“ и сподели, че той също се придържа към тази позиция. Рапърът също така отбеляза, че е съгласен, че Америка е "завладяна от сатанизма".

След няколко скандални туитове, Илън Мъск, отскоро собственик на Twitter, сподели, че Уест отново ще бъде премахнат от платформата за нарушаването на политиката срещу речта на омразата. Това се случва само седмица след като профилът бе премахнат. Мъск сподели в Туит, че е премахнал профила на Уест поради наличен призив за насилие. 

Сделката на Йе да закупи Parler – дясна консервативна платформа за свободно слово – отпадна след анти-семитските му изявления, обявиха Parler в туит. 

Смята се, че новите изявления на Уест ще попречат значително на политическите му планове. По-рано той заяви, че отново ще се кандидатира за президент на изборите през 2024 г. Това ще бъде вторият опит на рапъра да се кандидатира за президент.

Мнозина свързват скандалните твърдение на Йе със психичното му състояние, рапърът бе диагностициран с биполярно разстройство преди няколко години. Състоянието на Йе видимо след по-скандално от години насам след развода с Ким Кардашиян, отпадането на сделката му с Адидас, както и с модната марка Баленсиага, и множество други лични драми, някои породени от крайните му позиции. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама