ИТН ще участва в следващите избори

16:59, 01 дек 22 / Политика 25 2668 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

„Има такъв народ“ (ИНТ) ще участват самостоятелно в предсрочни парламентарни избори, заяви заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов на пресконференция. 

„Когато една политическа партия не е влязла за 4000 гласа в парламента и на всичкото отгоре бившите й партньори се замерват с доказателства как са фалшифицирали изборите, най-логично е тази партия да участва“, посочи Йорданов.  

„Ако бяхме в този парламент, нямаше да имаме председател от ГЕРБ начело на Народното събрание, нямаше да има разговори с ГЕРБ, нямаше да има вопли към ГЕРБ за подкрепа на правителство на малцинството", коментира Тошко Йорданов. На въпрос дали ще се явят самостоятелно на изборите, Тошко Йорданов отговори: „Имам някакво вътрешно усещане, че ще е самостоятелно". 

Относно обсъжданите в парламента промени в Изборния кодекс, Йорданов каза, че хартиената бюлетина няма да направи изборният процес по-честен. „Има такъв народ“ премахна хартията в първия парламент, в който влязохме, защото хартията позволява на ГЕРБ и ДПС да си организират купен вот, това е истината. За съжаление машините бяха опорочени от „Продължаваме промяната“, заяви Тошко Йорданов. Той допълни, че хартията ще докара повече гласове на ГЕРБ и ДПС. „В момента това, което става с Изборния кодекс е, че всеки драпа в частта, в която може да влияе, да се запази, за да може да изкриви вота колкото може със силите, които има“, коментира той, цитиран от БТА. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама