Нов расистки скандал в британския кралски двор

14:23, 01 дек 22 / Свят 25 2491 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Придворна дама на кралица Елизабет подаде оставка и се извини, след като направи „крайно неприемливи и достойни за съжаление коментари“ и попита видна чернокожа защитничка на оцелели от домашно насилие „откъде е всъщност“, предаде ДПА.

83-годишната лейди Сюзън Хъси повече от 60 години е била придворна дама на кралицата и е кръстница на принца на Уелс Уилям. Той, разбира се, се съгласил, че е най-добре лейди Сюзън да се оттегли. „Расизмът няма място в нашето общество“, каза говорител на двореца Кенсингтън. „Коментарите бяха неприемливи и е правилно, че лицето се оттегли незабавно“, допълни той, цитиран от БТА. 

Нгози Фулани, която е родена във Великобритания и работи за група, подкрепяща жертви на домашно насилие, написа в Twitter, че лейди Сюзън я е питала многократно „от коя част от Африка идва“. Фулани присъствала на събитие, организирано от съпругата на крал Чарлз - британската кралица консорт Камила. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама