Испанският премиер е получил пратка с бомба

13:51, 01 дек 22 / Свят 25 2196 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
За денонощие в Испания бяха открити пет писма-бомби. Само от първото писмо пострада служител в украинското посолство в Мадрид. 

Следващите взривове бяха открити във военна база, в оръжейна фирма, в Министерството на отбраната и при премиера Педро Санчес. Пликът, „съдържащ пиротехнически материал“ и адресиран до Санчес, е пристигнал на 24 ноември и е бил „открит и неутрализиран от службите за сигурност“, пише „Сега“.

Еl Mundo съобщи за военната база Торехон-де-Ардосе. Охранителните системи са регистрирали съмнителен плик рано сутринта днес. След рентгенов анализ са установили, че има взрив, който после е обезвреден. Вчера в офис на оръжейната компания Instalaza в Сарагоса също бе открит съмнителен плик. Компанията произвежда ракетни системи, ръчни гранати и прибори за нощно виждане. Експортира техника в повече от 35 страни, между които и Украйна. Служителите извикали полиция, която отцепила района и обезвредила бомбата. 

Бомба избухна в украинското посолство в Мадрид

Бомбата, която избухна в 13 ч. вчера в ръцете на служител на украинското посолство, е била адресирана до посланика Сергей Погорелцев. Комендантът на посолството отворил съмнителния плик на двора, взривът се задействал, служителят е леко пострадал. Испанската полиция разследва терористичен акт. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама