Декември идва с опасно време: Жълт код за значителни валежи

07:30, 01 дек 22 25 2355 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Декември идва с опасно време. Жълт код за значителни валежи е обявен за 21 области в страната. Предупреждението не е в сила само за областите София-град, Перник, Кюстендил, Плевен, Силистра, Добрич и Варна. В останалата част от страната се очакват обилни валежи - в Северна България от сняг, а в южната част от страната - от дъжд.  В Дунавската равнина и Лудогорието на места са възможни поледици.

Ще духа умерен, в източните райони до силен североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, а максималните -  между 1° и 6°, по-високи по Черноморието. В София минималната температура ще е 2°, а максималната – 3°.
  
По Черноморието ще се задържи облачно и мъгливо, след обяд по северното крайбрежие видимостта временно ще се подобри. Ще има валежи от дъжд, значителни на юг. Максимални температури ще са между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, според прогнозата на НИМХ.
 
В планините ще се задържи облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама