Донев: Властта е временна, глупавите управленски решения са трайни

11:35, 30 ное 22 / Политика 25 1901 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Властта е временна, дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и труднозаличими. С тези думи премиерът Гълъб Донев се обърна към министрите в служебния кабинет преди заседанието на Министерския съвет.

„Преди четири месеца се заклехме да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Тогава поисках от вас работа на 100% и умни решения. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в очакванията ми”, добави министър-председателят.

На заседанието на кабинета беше взето решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 000 български семейства. Тя ще бъде насочена към осем целеви групи, които бяха обявени от социалния министър Лазар Лазаров, предаде Нова телевизия. 

Става въпрос за семейства, които получават месечни помощи за дете, без право на наследствена пенсия от починал родител; семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане до 18 г. или до завършване на средно образованиесемейства, които получават подкрепа за деца, настанени в семейство на роднини или близки или приемно семейство и др.

Други специфични групи са ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали. Помощ ще получат и лица, подкрепяни в резултат на природни бедствия през тази година.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама