7 жертви след свлачище на о-в Иския, сред тях е и българка

10:25, 28 ное 22 / Свят 25 1948 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

7 са жертвите на свлачище в селището Казамичиола Терме на остров Иския в Италия. Префектът на Неапол Клаудио Паломба потвърди, че сред тях е 58-годишна българка.

Останалите загинали са италианци, сред които семейство и бебето им - само на 20 дни.

Ранените са петима. Други петима са безследно изчезнали. Издирването им ще продължи и през нощта. 230 души са евакуирани, предаде БНР. 

Късно снощи, в специално предаване на РАИ 1 имаше информация за седемте жертви, включително и сънародничката ни, позната на местните жители като Нина. Бяха показани нейни снимки. За нея говори сестрата на съпруга й. Нина се върнала от Берлин, където съпругът й работел, за да оправи личните си документи, защото получила италианско гражданство. 

Прокуратурата на Неапол започна разследване по случая със свлачището в Казамичиола терме. Хипотезата за престъплението е за непредумишлено убийство и материални щети за момента срещу неизвестни лица. Разследването ще се опита да идентифицира с помощта на консултанти отговорните за хидрогеоложката катастрофа на остров Иския, която се случи на зазоряване в събота 26-и ноември след проливни дъждове. 

Управителя на област Кампания Винченцо Де Лука каза, че не бива да се допуска строителство и да се живее в неустойчиви хидрогеоложки райони. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама