Силен вятър в половината страна

07:30, 24 ное 22 25 2092 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Жълт код за силен вятър е в сила за области от Западна, Северна и Южна България. Предупреждението е в сила за областите - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Софийска област, Пазарджик, Пловдив, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Сливен. На места поривите ще надхвърлят 70 км/ч.

Дневните температури ще се понижават и максималните в повечето места, ще са между 3° и 8°, в София - около 3°. Облачността ще е променлива, след обяд - често значителна и на места ще превали слабо. През нощта срещу петък ще продължи да нахлува студен въздух и на отделни места във високите котловинни полета в Югозападна България и в Предбалкана ще превали слаб сняг.
  
Преди обяд по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд ще духа умерен и поривист вятър от запад-северозапад, с него видимостта ще се подобри и облачността ще се разкъса и намалее. Максималните температури ще бъдат между 14° и 16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, според прогнозата на НИМХ.
 
Над планините облачността ще е променлива, често значителна и ще бъде ветровито. Ще духа силен, след обяд и бурен вятър от запад-северозапад. На отделни места главно в западната половина от страната ще има валежи от сняг, под около 1200 - от дъжд, но до вечерта границата на снеговалежа ще се понижи значително. Ще застудява и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около 0°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама