Банкси потвърди седем нови стенописа в Украйна

14:35, 23 ное 22 / Свят 25 1414 Шрифт:
Автор: Георги Павлов

Банкси потвърди шест нови творби в Украйна няколко дни след като американският анонимен артист показа последния си стенопис в Инстаграм, поставен на бомбардирани сгради в Бородианка.

Артистът потвърди новините официално, след като няколко стенописа, подозирани за негови, се появиха в освободения Украински град. Още негови творби се намират в столицата и в други градове в региона.

Първата идентифицирана творба, която гръмна в интернет пространството през уикенда, изобразява гимнастичка, балансираща върху развалини до сграда разрушена от руски въздушни удари.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

С творбите си Банкси, известен с анонимността си, мистериозните си графити, коментиращи социалната реалност, видимо застава на страната на Украйна. Напомняме, че именно Банкси унищожи собствена картина публично след продажбата ѝ на търг през 2018 г. Графитите на артиста могат да бъдат тълкувани като опит за минимален коментар върху случващото се в Украйна. Не е ясно как точно Банкси реализира творбите си там, кой го финансира, каква е детайлната му позиция и дали ресурсите за създаването на творбите не са всъщност по-добре използвани другаде.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама