Първа сензация в Катар: Саудитска Арабия разплака Аржентина

15:09, 22 ное 22 / Спорт 25 2250 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Саудитска Арабия поднесе най-голямата изненада от началото на Световното първенство по футбол в Катар, след като победи двукратния шампион на планетата Аржентина с 2:1 в първия мач от група С, предаде БТА.

Лионел Меси се разписа за Аржентина в 10-ата минута от дузпа, но в началото на второто полувреме Салех Ал-Шехри и Салем Ал-Даусари направиха обрат. Така Саудитска Арабия сложи край на серията на Аржентина от 36 мача без загуба.

Капитанът на южноамериканците Меси откри резултата на стадион „Лусаил“, след като в 10-ата минута беше точен от дузпа. 35-годишният Меси, който участва за последен път в кариерата си на Световно първенство, без проблеми се разписа, след като прати топката в обратния ъгъл на вратата, пазена от Мохамед Ал-Оуаис. Главният съдия Славко Винчич отсъди дузпата след консултация със системата за видеоповторение ВАР, след като Леандро Паредес беше фаулиран в наказателното поле.

Меси стана първият аржентинец, който вкарва гол на четири световни футболни финали. Двубоят срещу Саудитска Арабия беше номер 20 за него на Мондиали, а той реализира седмото си попадение на шампионат на планетата.

Отборът на Аржентина можеше да се оттегли на почивката при още по-убедителен резултат, но три гола на тима бяха отменени заради „тънки“ засади. Много спорна бе втората засада, при която се оказа, че в нередовна позиция е само частица от рамото на Лаутаро Мартинес.

Саудитците, които в шест Мондиала досега имаха три победи, две равенства и 11 поражения, показаха много организирана игра и себераздаване. Докато Меси и компания като цяло разочароваха. Тимът пропиля много положения, показа и стари слабости. 

Неговите съперници имаха страхотни няколко минути след почивката, в които показаха, че могат и да атакуват. В защита бяха почти перфектни във всичките над 100 минути. Накрая на фаворита не помогна близо 15-минутното добавено време - абсолютно ненужно, пише Клуб Z.

В исторически план Аржентина е имала и други издънки. Единствената, която може да се мери с днешната сякаш е загубата от Камерун на старта на Мондиал‘90 в Италия. Тогава Марадона и компания губят с 0:1 от африканците, но след това се стягат и стигат до финала на надпреварата, където губят от Германия. Камерунците от своя страна се оказват една от изненадите на турнира и стигат четвъртфинал, припомня Sportal.bg.

Сред другите неочаквани загуби на аржентинците на световни първенства е и крушението срещу Хърватия преди четири години в Русия. Южноамериканците бяха разбити с 0:3, но след това балканците стигнаха до финала на надпреварата, така че поражението не може да се смята за чак толкова сензационно.

Неочаквана за времето си бе и загубата от нашия национален отбор в САЩ. Тогава България победи с 2:0, но след това показа, че резултатът не е никак случаен, след като „лъвовете” стигнаха до полуфиналите. На СП 94 в последствие Аржентина пък загуби на осминафинал от Румъния с 2:3.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама