Възродената Pantera на живо в София догодина

18:30, 22 ное 22 / Култура 25 2305 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Една от най-великите метъл банди на всички времена - Pantera, идва в България за самостоятелен концерт. Мечтата на няколко поколения български фенове на тежките рифове става реалност на 26 май догодина в зала „Арена София“.

Билетите влизат в предварителна продажба от 23 ноември (сряда), в 10.00 сутринта. Всички билети ще са онлайн, а който иска колекционерски да има билет на хартия, може да го разпечата, обясни пред радио ZRock Стефан Еленков, управител на Fest Team, по чиято покана групата идва у нас.

„До последно не се знаеше дали изобщо ще дойдат в тази част на Европа, но ние с колегата от Румъния бяхме изключително настойчиви, затова и това са единствените дати в региона. Заради нашата дата се удължи цялото им турне, тук ще имат и репетиция предния ден“, каза организаторът, цитиран от Клуб Z.

След смъртта на двамата братя – „Даймбег“ Даръл и Вини Пол бандата обяви очаквано с огромен интерес събиране на бандата. На китарата ще е брадатият магьосник на Ози - Зак Уайлд, а барабанист - Чарли Бенант, машината от „Антракс“.

Безкомпромисният квартет с вокалист Филип Анселмо и басист Рекс Браун бързо се издига до огромен световен успех през 90-те години на миналия век с множество златни и платинени албуми, разпродадени турнета, брутални изпълнения на живо и четири номинации за „Грами“.

И до днес техните метъл шедьоври са крайъгълни камъни на тежката музика – Cowboys From Hell, Vulgar Display Of Power и Far Beyond Driven, който става №1 в Billboard.

Пред дни Франк Бело - басистът на „Антракс“, каза, че събирането на тежката банда е огромна новина за метъла, както и че репетициите вървят ужасяващо добре. А самият Чарли Бенант предизвика истерия, като пусна снимки от първите репетиции.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама