Сняг падна по високите части на Витоша

11:17, 22 ное 22 / София 25 1937 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Тази нощ по високите части на Витоша са паднали около 6 см сняг, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Извършени са обработки с опесъчаване на планинските пътища в природен парк „Витоша“. Пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златните мостове са опесъчени. Екипи на Столичен инспекторат следят обстановката и контролират дейностите.

Снощи първи сняг падна и някои части на столицата. Слаби валежи от сняг е имало в кварталите „Драгалевци“, „Студентски град“, „Малинова долина“ и „Младост“ 4 в района на Бизнес парка, съобщиха от Meteo Balkans.

Над 330 снегорина чистят София през зимата

Преди дни столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че 335 снегорина и 7 фирми ще отговарят за почистването на улиците и тротоарите през тази зима в София. Налични са и над 35 000 тона реагенти. Има достатъчно количества соли, които са необходими за този сезон. Следим много внимателно прогнозите“, допълни кметът на София.

Налични са още и 11 малки роторни снегорина за тротоарите по улиците, както и няколко големи роторни снегорини и верижна техника за природен парк „Витоша“.

„Най-важното е да не се блокира движението в София. Приоритет остават трасетата на градския транспорт. Наред с това и големите квартални улици, за да могат хората да се придвижват“, уточни още Йорданка Фандъкова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама