50 км полицаите гонили мигрантите преди тежкия инцидент

12:45, 22 ное 22 25 3239 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Тежък инцидент с пострадали полицаи на Околовръстното шосе в София. След гонка с микробус, пълен с мигранти, един униформен е тежко пострадал, като има и други пострадали, съобщи БНР. 

В най-тежко състояние е 51-годишен служител на МВР. Той е изпаднал в безсъзнание и е откаран в болница „Света Анна“. Изпълнителният директор на болницата Славчо Близнаков обяви, че полицаят е с тежка черепно-мозъчна травма със сериозни наранявания на мозъка. Той е опериран и настанен в реанимацията. „Ще остане на апаратна вентилация и медикаментозна кома в следващите поне 28 до 48 часа по стандарт. Ще се даде възможност за възстановяване на мозъка и ще се направят всички необходими действия от страна на реанимация, за да се стабилизира неговото състояние", каза д-р Димитър Николаков от болницата.

Мигрантите в микробуса са били общо 12 и са сирийци. В момента ги разпитват с преводачи, за да се изясни цялата ситуация, каза градският прокурор на София Илиана Кирилова. 

В болница „Света Анна“ са настанени още шофьорът на буса и трима от мигрантите. Те са в много по-добро състояние.

Шофьорът е в клиниката по хирургия с травма на корема. Един от мигрантите е със счупено бедро, той е настанен в клиниката по ортопедия. Друг мигрант е с т.нар. скалпова рана, а трети е с травма на шията и е настанен в клиниката по неврохирургия.

Какво се е случило?

От МВР опровергаха първоначалната информация, че става въпрос за опит на микробуса да спре на място буса с мигранти. Според директора на столичната полиция старши комисар Калоян Милтенов, микробусът с тримата полицаи е бил встрани от пътя, а само един от тях е бил вътре по време на удрара - 51-годишният полицай, който е най-тежко пострадал.

Близо 50 км е бил преследван бусът с мигрантите, преди да стане тежкия инцидент на Околовръстното шосе в столицата. „Преследван е един микробус, който не се е подчинил на сигнал за спиране. В следствие на преследването е ударен наш бус, който е чакал отстрани да се включи в преследването. Не са имали лента за спиране, но не са препречили пътното движение, били са на безопасно място спрели, за да се включат в преследването. Текат процесуално следствени действия".   

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 13:08, 22 ное 22

Много тъпи полицаи. Не могат ли да сигнализират граничните пунктове и там да ги хванат. Какво ги гонят!

2 Cardemepe 06:10, 24 мар 23

To give a little backstory to indicate my history and symptoms tamoxifen generic name

3 ZLiUeqBKH 02:13, 20 фев 24

where to buy priligy in malaysia Veltassa patiromer for oral suspension

4 Bragree 00:43, 02 мар 24

Cardiac arrhythmias are increasingly recognized among the cardiotoxic effects of cancer therapies free samples of priligy

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама