Сашко излиза от реанимацията, но остава под лекарско наблюдение

10:51, 21 ное 22 25 2106 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

12-годишният Александър от Перник, който беше открит след 9-дневно издирване, се намира в много добро общо състояние. Лекарите вече са готови да го преведат от реанимацията в нормална болнична стая. Детето все пак ще остане под медицинско наблюдение, като засега не е ясно колко дълго ще продължи престоят му в „Пирогов“, каза директорът на болницата д-р Валентин Димитров.

„Сагата с детето приключи успешно. Направи се оценка на здравословното му състояние. Детето е в много добро общо състояние. Няма наранявания или увреди, които да имат пряка опасност за живота или здравето му. Възстановява се адекватно, според основното му състояние. С него ще работят психолози“, каза още той, цитиран от БНТ.

Директорът коментира пред журналистите, че лекарите няма да бързат с изписването на детето. На въпроса дали бащата на детето е заедно с него в болницата, д-р Димитров отговори, че те „поддържат връзка“.

Няма данни за търсен откуп

От прокуратурата в Перник съобщават, че няма данни за търсен откуп за детето - версия за отвличане се появи, след като Сашко беше намерен само ден след обявяването на парична награда от 100 000 лв.

Проверяват се всички версии за причините за изчезването му в планината.

Албена Стоилова, говорител на местната прокуратура, съобщава, че се изчаква изготвянето на психиатрична експертиза на 12-годишното момче, от която ще стане ясно дали то може да даде сведения.

Майката на Александър все още е в чужбина, но е заявила намерения да се върне в България. Ако това не се случи - тя все пак ще бъде разпитана от компетентен орган в държавата, в която се намира, стана ясно от думите на Албена Стоилова, прокурор и говорител на Окръжна прокуратура – Перник пред Нова нюз.

Бащата на Сашко си върнал вярата в човечността

„Върнах си вярата в доброто, в човечността, в съпричастността. В Перник бяхме като един за това дете. Той беше син на всеки един от вас“, обяви пред bTV бащата на 12-годишното момче с аутизъм Александър Цветков.

Той обяви, че се прекланя пред хората, открили детето и отново им благодари, като обеща заедно с детето да посетят техния клуб по делтапланеризъм.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама