Петков: Не Мадуро, а Борисов избра тези машини

11:02, 18 ное 22 / Политика 25 2119 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ отговориха на ГЕРБ с контрапредложение - да се създаде временна комисия, която открито, в едномесечен срок да обсъди и предложи промени в Изборния кодекс.

ПП и ДБ искат да видят оттеглянето на целия законопроект. „Ако хартиената коалиция, оттегли среднощните си безумия, ние още днес ще влезем в зала и може да стартира този дебат отново“, каза Кирил Петков на извънреден брифинг заедно с ДБ.

„БСП, ГЕРБ и ДПС избраха да отворят Изборния кодекс. Защо имат фиксация на Изборния кодекс? Защото искат реално да направят подмяна на вота на българските граждани, реално да връщат измамите с хартиените бюлетини, да затворят обществения съвет, който ги критикува, искат да превърнат тези машини в прости принтери, да усложнят как българите в чужбина гласуват“, заяви той.

ГЕРБ не се отказвали от машините, но искат такива като в САЩ

Няма да коментирам чувалите с лъжи, които чухме тази сутрин“, отговори Петков на обвиненията на Борисов, че се мами с кодовете и флашките на машините и че не иска „машини на Мадуро“, а такива от САЩ.

МС на партия ГЕРБ избра и гласува тези машини - не Мадуро, а Борисов избра тези машини. ЦИК с председател от квотата на ГЕРБ ги избра“, отговори Кирил Петков, цитиран от БНТ. 

По-рано днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов свика извънредно заседание на ПГ на партията. След него той заяви пред медиите, че ГЕРБ-СДС няма да се откажат от хартиената бюлетина и че ПП си търсят повод да излязат от парламента и да отидат на избори. Каза още, че ГЕРБ-СДС няма да влизат в зала до разглеждането на Изборния кодекс.

Христо Иванов от своя страна заяви, че са готови да водят разговор, ако се изтегли законопроектът, така че да се започне начисто. „Ако целта е да разговаряме и да търсим решение - това е форматът. Ако целта е - да има параванче, няма да участваме в това нещо“, каза той.

Заяви още, че днес ще внесат предложение за временна комисия, която да се занимае с измененията в Изборния кодекс. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама