НАТО: Взривът в Полша вероятно е причинен от украинската ПВО

14:05, 16 ное 22 25 2194 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вероятно взривът в Източна Полша, който взе две жертви, е причинен от украинската противовъздушна отбрана (ПВО). Това заяви на пресконференция в сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„Установихме, че инцидентът е станал след отбранителни действия на Украйна срещу руско ракетно нападение. Русия обаче носи най-голямата отговорност заради продължаващата война срещу Украйна”, обяви Столтенберг, цитиран от Нова телевизия. И уточни, че няма индикации Русия да подготвя нападения срещу страна членка на НАТО.

Руски ракети паднаха в Полша - НАТО, Г-20 и ЕС са на крак

Столтенберг беше категоричен, че Алиансът ще продължи да подкрепя Украйна. „Разговарях с полския президент и с американския държавен глава Джо Байдън. Съгласихме се, че трябва да останем бдителни и спокойни. Ще продължим да се консултираме със съюзниците. Ще направим всичко необходимо за да защитим всички съюзници”, каза още той.

Минути по-рано новината обяви и полският президент Анджей Дуда. Той също каза, че няма никакви признаци въздушната атака да е умишлено нападение срещу Полша. „Това вероятно е злощастен инцидент. Украйна се е опитвала да се защити срещу масираното въздушно нападение от страна на Русия”, подчерта държавният глава. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама