70 лв. коледна надбавка за над 2 млн. пенсионери

13:28, 16 ное 22 25 2128 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Коледни добавки от 70 лева ще получат всички пенсионери с пенсиите си през декември, реши служебното правителство.

Вицепремиерът Лазар Лазаров обяви: „Еднократни допълнителни суми за всеки един пенсионер в размер на 70 лв., без значение от размера на пенсията, която получава пенсионерът. Това ще се отрази пряко върху доходите на два милиона и тридесет и четири хиляди пенсионери“.

142 милиона лева ще струва изплащането на коледните добавки за пенсионерите, парите са от икономии в разходната част на бюджета, допълни служебният финансов министър Росица Велкова. Тя коментира и последните данни за инфлацията през октомври, предаде БНР.

Инфлацията за първи път е обръща тренда и започва леко да се забавя с 1,1 процентни пункта – от 18,7% през септември на 17,6% през месец октомври. Очакваното забавяне е в съответствие с макроикономическата прогноза на Министерството на финансите. Това се дължи на спад в цените на енергоносителите – газ, петрол и други, за което правителството целенасочено работеше“.

В края на тази седмица вицепремиерът Лазар Лазаров и министър Росица Велкова ще разговарят с бизнеса и синдикатите за размера на минималната работна заплата за следващата 2023 година.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:54, 16 ное 22

Тези от служебното правителство трябва да си ходят, че много се оплетоха в лъжи. Недоразуменията на Радев!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама