Италианските депутатки ще могат да кърмят докато са на работа 

18:45, 16 ное 22 / Свят 25 1952 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Италианските депутатки ще могат да водят и кърмят бебетата си в Камарата на депутатите (долната камара на италианския парламент), предаде ДПА, цитирайки решение на парламентарна комисия.

Правилникът, според който единствено депутати имат право да присъстват в залата по време на заседания, ще бъде променен и вече ще позволява присъствието на малки деца и техните майки. Ще бъде отделена и специална зона за кърмене в дъното на пленарната зала на долната камара на италианския парламент.

Джилда Спортиело, представителка на парламентарно представеното Движение „Пет звезди“ и вносителка на проекторешението, заяви пред италианската агенция АНСА, че се надява промените да влязат в сила до края на годината.

„Най-накрая!“ написа в Туитър Личия Рондзули, лидерката на консервативната партия „Форца Италия“ в Сената (горната камара на италианския парламент).

Тя стана обект на внимание на два пъти в Европейския парламент с присъствието на дъщеря ѝ Витория - в първия случай още като бебе, а след това и като малко момиченце, играещо с плюшените си играчки, пише БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама