Шести ден: Издирването на Александър стига до София

10:00, 16 ное 22 25 1875 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

И тази сутрин продължава да няма следа от малкия Александър, който изчезна в петък.

Периметърът на издирването е значително разширен, като вече се претърсва не само Перник и околностите на града, а и някои крайни квартали на София.

Снощи група доброволци се отправи към Радомир като няколко групи обхождаха града и околностите му по предварително разчертани маршрути.

Само за миналата вечер в двата доброволчески пункта в Перник се събраха над 400 души с близо 100 автомобила, които се включиха в издирването на Александър.

Александър е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече. Той изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо. 

Станислав Фердов - председател на Българския студентски съюз координира една не малка част от доброволците каза пред БНТ: „Продължаваме оперативно-издирвателната част. За съжаление, към този час малкият Александър не е намерен и продължаваме неговото търсене. Нашата цел е да координираме доброволците, които са на терен - не успяваме абсолютно всички, тъй като са много хора. Снощи направихме 3 събирателни пункта - два в Перник - в източната и централната част на града, както и един в Радомир“.

Днес ще се обикаля и с мотори едната част на Перник. В града ще има още няколко ситуирани групи. И довечера отново към 18:30 часа отново ще има сборен пункт в района на един от хипермаркетите. Но заради влошаване на времето може би ще се промени тактиката на обследване на районите, допълни Фердов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама